středa 31. října 2012

TIPY NA VEČEŘE: Hotové do 20 min



1) Těstoviny s pestem
Naprosto bezpracná večeře, která chutná. Uvaříme těstoviny a vmícháme do nich pesto, osvědčilo se mi, vmíchávat ho přímo v hrnci, ve kterém vařím těstoviny. Pokud nejdřív dáte na talíř těstoviny a na ně pesto, dostatečně se nepromíchá s těstovinami a není to ono. Posypeme parmazánem a můžeme servírovat.


2) Fazolky na smetaně
Pokud máme syrové fazolky, tak je nakrájíme a povaříme, cca 10 min. Pokud máme z plechovky, přidáme rovnou na pánev. Na pánvi si osmahneme cibulku na troše oleje a přidáme trochu škrobu, aby byla omáčka hustší, k tomu přidáme uvařené fazolky (nebo ty z plechovky) a přilejeme smetanu a prohřejeme. Ochutíme pepřem a octem a podáváme s bramborem, kdo má chuť, tak s uvařeným vajíčkem.


3) Fazole z plechovky
Večeře za 10 minut. Fazole z plechovky dám na pánev podleju vodou a přidám 1-2 nakrájené brambory, podle hladu. Nechám dusit, dokud nejsou brambory měkké. Přidám sladkou a pálivou papriku, osolím a podávám s chlebem.


4) Zapečený hermelín
Pro každého koupím jeden hermelín a doma ho rozbalím a přidám k němu ze všech stran na kolečka nakrájenou cibuli a česnek, obalím ho slaninou. Nasypu trochu sladké papriky a pepře a zakápnu olejem. Zabalím každý kus do nového alobalu i s přísadami a dám péct do trouby zhruba na 20 min (cca 180 °C). Vytáhneme až je krásně nafouklý a opečený a podáváme s pečivem (pro bezlepkáře bez pečiva).


5) Žampionové rizoto
Čerstvé nebo plechovkované žampiony osmahnu na pánvi a přidám zmrazenou čínskou zeleninu a celé to chvilku dusím. Během té doby si uvařím rýži. Jakmile jsou houby se zeleninou podušené, nasypu do pánve rýži (ne naopak – když dáte rýži do pánve, nasákne se do ní krásně všechna šťáva). Smícháme a můžeme podávat se sýrem.

Najdete zde: tipy na večeře, jednoduché večeře, tipy na jednoduché večeře, večeře za 20 min

Žádné komentáře:

Okomentovat