pondělí 29. října 2012

Životopis v angličtině

V mnoha inzerátech je požadováno zaslání anglického životopisu. Víte jak na něj?


Většinou si vezmete svůj český životopis a přeložíte si ho do angličtiny, některé výrazy však nejsou tak jednoduché.

Názvy sekcí v životopisu:
Osobní informace - Personal Information
Vzdělání - Education
Praxe - Work Experience
Další schopnosti - Professional Skills
Kontaktní informace - Contact information
Jazyky - Languages



Při hledání nového zaměstnání je dobře napsaný životopis jedním z nejdůležitějších faktorů. Životopis je vaší první vizitkou, potenciální zaměstnavatel či personalista si podle něho udělá první představu a rozhodne se, zda vás pozve na pohovor.

Vy máte možnost jím buď zaujmout nebo odradit. Zvyšte svou šanci, že v nepřeberném množství životopisů, zaujme zrovna ten Váš. Nepřehledné životopisy a životopisy s nevhodnou fotografií jsou ihned vyřazovány!




Příklad profesionálního životopisu


Životopis má za úkol představit uchazeče o zaměstnání společnosti a  v krátkosti vyzdvihnout jeho znalosti a zkušenosti. Žádný životopis Vám nezajistí dobré místo, ale správně napsaný životopis Vám může zajistit pozvání na pohovor,  což je první úspěšný krok k získání vysněné práce.

Jak správně psát životopis?


  • Životopis by měl být jen na jednu stránku, měl by být stručný a obsahovat pouze nejdůležitější informace, určitě by měl být strukturovaný
  • Personalisté mohou v obrovském množství životopisů věnovat každému jen chvilku zaujměte proto na první pohled, upozorněte proto jasně na své přednosti
  • Údaje v životopisu by měly odpovídat pozici, na kterou se hlásíte - není důležité uvádět krátké brigády, pokud se k nové práci nijak nevztahují.
  • Životopis nesmí obsahovat gramatické chyby, nestejné formátování apod.
  • K životopisu neodmyslitelně patří motivační dopis
  • Pokud píšete životopis ve Wordu a nejste si úplně jisti formátováním textu, odešlete raději životopis ve formátu .pdf, někteří personalisté se na to zaměřují.

Žádné komentáře:

Okomentovat