sobota 27. října 2012

Výborné domácí hranolky bez oleje

Tip na jednoduchou, výbornou a dokonce zdravou večeři.

Pro dvě osoby potřebujeme:
cca 1 kg brambor (5-6 středních brambor)
sůl
papír na pečení

Brambory oloupeme a syrové nakrájíme na tvar hranolek a necháme je 20 minut namočené ve studené vodě, aby se odmočil škrob. Když brambory obsahují moc škrobu, tak by spíše chutnaly jako uvařené. Pak nakrájené brambory usušíme v čisté utěrce, osolíme a dáme péci do trouby na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 30 min při teplotě 200 °C. Nebojte se dát dát celou várku na 1 plech a pořádně osolte, jelikož brambory absorbují hodně soli.

Při dvacetiminutovém čekání na odmočení hranolek si můžete připravit hlavní jídlo k hranolkám, např. obalit smažený sýr nebo nakrájet maso.

Žádné komentáře:

Okomentovat