Potřebujeme:
Zhruba třičtvrtě kila vepřového masa (stačí pro dva na oběd a ještě zbyde k večeři)
Dvě cibule
Gulášové koření
Sladkou papriku
Bramborový nebo kukuřičný škrob
Kmín (ideálně drcený), sůl, pepř
Jeden bujón (nemusí být)
Maso nakrájíme na kostičky a cibuli nahrubo a dáme do zapékací misky (raději vyberte větší). V litru vody si rozpustíme bujón a přidáme lžíci gulášového koření a lžíci sladké papriky, přidáme půl lžíce škrobu, půl lžíce kmínu, půl lžíce soli a trochu pepře. Tuto směs celou nalijeme do zapékací misky na maso s cibulí a vršek misky pořádně zakryjeme alobalem. Strčíme do trouby na 1 a půl hodiny na 200 °C. Po celou dobu pečení neodkrýváme, nekontrolujeme, nedoléváme vodu, nic, prostě po 1,5 hodiny vytáhneme a jíme.
Úžasný recept, který jsem někde našla a ráda bych se s Vámi o něj podělila protože u nás je velice oblíbený a dělám ho minimálně 1x za 14 dní. Ideální je sice s knedlíkem, ale může se podávat i s chlebem, rýží, bramborem.
Na této stránce najdete: Bezlepkový guláš, jednoduchý guláš, guláš bez práce, guláš z trouby, guláš z vepřového masa.
Žádné komentáře:
Okomentovat